سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS)
باید به این مهم توجه داشت که امنیت پیش از آنکه یک فناوری باشد، یک فرهنگ است، از این رو همواره توصیه میشود که سیستم مدیریت امنیت اطلاعات، بهعنوان بخشی از سیستم مدیریت کلان سازمانی در نظر گرفته شود. این سیستم با رویکردی نظاممند به مدیریت اطلاعات حساس و مخاطرات کسبوکار و همچنین با بهرهگیری از الزامات استاندارد ISO/IEC 27001 به بهبود امنیت اطلاعات در سازمان کمک میکند. نگاه همه جانبه این سیستم به کلیه ابعاد امنیتی ازجمله مباحث فنی (مانند رمزنگاری، امنیت شبکه و غیره) و غیر فنی (مانند طبقهبندی اطلاعات، امنیت محیطی و فیزیکی و غیره) و همچنین حوزههای مدیریتی (مانند مدیریت منابع انسانی و امثال آن) موجب ارتقاء سطح امنیت در همه بخش های سازمان خواهد شد. همچنین با نگرش سیستماتیک به امنیت اطلاعات، منجر به ایجاد چارچوب و مکانیزمی میشود که فعالیتهای گوناگون امنیتی را با در نظر داشتن راهبردهای کلان سازمان و بهمنظور تدارک یک سطح بهینه و قابل قبول، همراستا میکند.

- مشاوره، طراحی و پیادهسازی ISMS با توجه به استانداردهای بینالمللی موجود و سند بالادستی افتا در زمینه امنیت فضای تبادل اطلاعات و با تمرکز بر استراتژیهای کلان سازمان
- تدوین سیاست ها، دستورالعمل و روشهای اجرایی متناسب با کنترل های استاندارد سازمان
- آموزش دستورالعملها و سیاستهای امنیتی تدوین شده به کارکنان قلمرو
- تدوین و طراحی متدولوژی مدیریت مخاطرات (Risk Management Methodology)
- شناسایی و طبقهبندی داراییهای اطلاعاتی سازمان Information Assets))
- شناسایی تهدیدها و آسیبپذیریهای امنیتی (Threats & Vulnerabilities)
- ارزیابی و مدیریت مخاطرات امنیت اطلاعات
- تدوین و ارائه طرح برطرف سازی مخاطرات (RTP)
- تدوین بیانیه کاربست پذیری (SOA)
- تهیه برنامه آگاهیرسانی با توجه به مخاطرات شناساییشده
- انجام ممیزیهای داخلی و آموزش ممیزی داخلی به کارکنان سازمان
- ارائه راهکارهای برطرف سازی مخاطرات و همراهی با سازمان در رفع عدم انطباق های احتمالی
- ممیزی و همراهی سازمان تا زمان اخذ گواهینامه ISO/IEC 27001
پیادهسازی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات، سازمان را قادر میسازد تا در وهله اول از همسو بودن اهداف امنیت اطلاعات با اهداف کسبوکار خود اطمینان حاصل نماید؛ همچنین کمک میکند تا سازمان در برابر مخاطرات تکنولوژیک و دیگر تهدیدات مانند فرایندهای ناکارآمد و پرسنل ناآگاه ایمن شود. بهینهسازی مداوم سیستم منجر به کاهش نرخ حوادث امنیتی خواهد شد و به این ترتیب تداوم کسبوکار سازمان تضمین میگردد. در نهایت سازمانی که موفق به اخذ گواهینامه ISO 27001 گردد در برابر رقبای تجاری خود از وجهه و اعتبار بالاتری برخوردار خواهد شد که قطعاً رضایت مشتریان آن سازمان را نیز به همراه خواهد داشت.
سیستم مدیریت امنیت اطلاعات در یک نگاه
مهمترین هدف استاندارد ISO/IEC 27001 حرکت بهسوی استقرار سیستم مدیریت امنیت اطلاعات است که یک مزیت رقابتی برای سازمانها محسوب میشود و جلب اعتماد و رضایت مشتریان را به ارمغان خواهد آورد، همچنین باعث ارتقاء سطح خدمات فناوری اطلاعات و امنسازی فضای تبادل اطلاعات در سازمان خواهد شد. این استاندارد بینالمللی، الزاماتی را برای استقرار، پیادهسازی، نگهداری و بهبود سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ارائه میدهد.
رویکرد شرکت امنافزار گستر شریف در طراحی، استقرار و پیادهسازی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات، ایجاد یک ساختار استاندارد است که اهداف کسبوکار سازمان را نیز بهعنوان ورودی سیستم مدنظر قرار داده و درنهایت منجر به تداوم کسبوکار سازمان خواهد شد.
