فایروال چیست؟ همه چیز درباره‌ی دیواره آتش

فایروال یا دیواره آتش یک دستگاه امنیتی شبکه است که ترافیک ورودی و خروجی شبکه را کنترل می‌کند و بر اساس مجموعه ای از قوانین امنیتی تعریف شده تصمیم می‌گیرد که آیا ترافیک خاصی را مجاز یا مسدود کند. هدف آن ایجاد مانعی بین شبکه داخلی شما و ترافیک ورودی از منابع خارجی (مانند اینترنت) به منظور مسدود کردن ترافیک مخرب مانند ویروس‌ها و هکرهاست.

فایروال چگونه کار می‌کند؟

فایروال‌ها ترافیک ورودی را بر اساس قوانین از پیش تعیین شده به دقت تجزیه و تحلیل می‌کنند و ترافیک ورودی از منابع ناامن یا مشکوک را برای جلوگیری از حملات فیلتر می‌کنند. فایروال‌ها از ترافیک در نقطه ورودی کامپیوتر به نام پورت‌ها محافظت می‌کنند، جایی که اطلاعات با دستگاه‌های خارجی مبادله می‌شود. به عنوان مثال، ” آدرس منبع 172.18.1.1 از طریق پورت 22 مجاز است به مقصد 172.18.2.1 برسد.”

آدرس‌های IP را به عنوان خانه‌ها و شماره پورت‌ها را به عنوان اتاق‌های داخل خانه در نظر بگیرید. فقط افراد مورد اعتماد (آدرس منبع) مجاز به ورود به خانه (آدرس مقصد) هستند و افراد داخل خانه فقط اجازه دسترسی به اتاق‌های خاصی (درگاه‌های مقصد) را دارند. مالک اجازه ورود به هر اتاق را دارد، در حالی که کودکان و مهمانان، مجاز به ورود به مجموعه خاصی از اتاق‌ها (درگاه‌های خاص) هستند.

خرید فایروال برنامه های کاربردی

فایروال‌ها چه کاری انجام می‌دهند؟

فایروال بخشی ضروری از هر معماری امنیتی است. فایروال‌ها، بر مسدود کردن بدافزارها و حملات لایه برنامه تمرکز دارند. فایروال‌ها می‌توانند برای محافظت بهتر از شبکه شما بر اساس سیاست‌های تنظیم شده قبلی عمل کنند و ارزیابی‌های سریعی را برای شناسایی فعالیت‌های تهاجمی یا مشکوک، مانند بدافزار، انجام دهند.

انواع فایروال

فایروال‌ها می‌توانند نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری باشند، اگرچه بهتر است هر دو را داشته باشید. فایروال نرم‌افزاری برنامه‌ای است که روی هر کامپیوتر نصب می‌شود و ترافیک را از طریق شماره پورت‌ها و برنامه‌ها تنظیم می‌کند، در حالی که فایروال فیزیکی یا سخت افزاری قطعه‌ای از تجهیزات نصب شده‌است.

Packet Filtering (فایروال پالایش کننده بسته های اطلاعاتی)

Cirtcuit Level Gateways(فایروال سطح جریان)

Application Level gateways(فایروال دروازه‌های سطح نرم افزار)

Stateful Inspection Firewalls(فایروال‌های نظارت وضعیت)

Next generation firewall NGFWS (فایروال‌های نسل بعدی)

انواع فایروال‌ها می باشند. به شما پیشنهاد می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، مقاله انواع فایروال را مطالعه کنید.

از آنجایی که یکی از سوالات رایج در حوزه‌ی شبکه این است که فایروال چیست و اینکه چرا باید از فایروال استفاده شود در این مقاله به تعریف کلی فایروال پرداختیم. همانطور که در این مقاله صحبت شد فایروال با هدف جداسازی داده‌های امن از ناحیه‌ی  ناامن و کنترل ارتباطات بین این دو می‌باشد. فایروال ها یک چارچوب امنیتی برای شبکه‌ی شما به شمار می‌رود. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره جهت امنیت سازمان خود میتوانید با گستر شریف تماس بگیرید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =